marți, 19 octombrie 2010

Retin-A

    Prima mea interactiune cu exfoliantele chimice a avut loc atunci cand am aflat de masca cu aspirina.Nu prea stiam eu care-i faza cu acizii si exfolierea chimica in sine. Asta se intampla inainte sa descopar blogul BE BEAUTIFUL, unde am citit exact in ce consta exfolierea chimica si am aflat de Retin-A, urmand ca putin timp mai tarziu sa mi-l achizitionez si eu.
Retin-A, cel cu concentratie de tretinoin 0,05% mi-a fost inradevar de folos, exfoliandu-mi pielea si aducand la suprafata impuritatile despre care nici nu stiam ca ar putea fi in tenul meu. Intradevar, timp de 5-6 saptamani situatia s-a cam inrautatit, in sensul ca mi-au aparut ceva mai multe infalmatii (asa-zisele cosuri) dar tot raul spre bine deoarece impuritatile din punctele negre au iesit si ele la suprafata urmand sa scop eu ce a mai ramas. Pe de alta parte mi-a uscat tenul dar nu foarte mult, doar la inceput (cam o saptamana) pana cand pielea mea s-a adaptat si nici ca am simtit semne grrave de deshidratare, cel putin pana cand a venit vara. Din pacate nu pot sa zic ca mi-a vindecat acneea, dar nici nu prea i-am dat sansa, tinandu-ma de tratament doar trei luni deoaree am inceput sa merg la plaja si sa ma dau din ce in ce mai rar.
       Spre rusinea mea va marturisesc faptul ca am folosit protectie solara doar in drum spre plaja deoarece imi petreceam o mare parte din zi stand in apa, si cu toate ca am incercat o crema rezistenta la apa nu a facut mare lucru deoarece dupa cateva scufundari se simtea din ce in ce mai putin. Deci la sfarsitul verii ajunsesem sa ma dau cu retin-a o data la 4-5 zile, cand nu mergeam la plaja.


2 comentarii:

  1. Nu e un panaceu universal, eu am studiat mult forumurile si site-urile de recenzii pana sa ma apuc de el acum cca 2 ani. Parerile erau impartite, pentru unii a fost salvarea neasteptata dupa ani de chin, probleme grave, tratamente agresive si cheltuilei pe masura, iar pentru altii a fost o experienta neplacuta si dezastruoasa. Imi doream mult sa scap de pori, nu imi permiteam microdermo si nici peeling ( de peelind nici sa nu mai aud dupa ce am citit si vazut pozele pe blogul epuricai), si intelesesem ca retinoizii sunt singurii care au un efect asemanator dar in timp.
    Eu i-am dat chiar doua sanse, prima acum 2 ani, iar a 2a anul trecut timp de 5 luni. Nu am avut neplacerea de a-mi scoate nu stiu ce monstrii la suprafata, probabil ca nu avea ce caci am doar cateva comedoane in piele ca niste mici granulatii,in schimb mi-a sensibilizat tenul pana ma ustura si amarata de miere de albine, de crema nu mai putea fi vorba caci parca bagam ace. Vesnic ca un sarpe, rosie, aspra...absolut nimic bun nu a facut desi in prima faza parea ca imi prieste.
    Nu e vorba de timp neaparat ci de interactiunea cu tenul. Unii in 2-3 luni au avut fata boboc pe acnee vulgara sau pete si cratere fara numar,altii nici intr-un an nu au obtinut nici un efect pozitiv. Eu nu am de gand sa o mai incerc, consider ca cele 5 luni neintrerupte de anul trecut sunt suficiente ca sa inteleg ca nu am la ce ma astepta bun.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Ramona, ai dreptate, nu este un panaceu universal. Totusi in cazul meu si-a facut o buna parte din treaba, dar in cazul tau, din cate mi-ai zis a avut un efect foarte neplacut. Eu ii mai acord o sansa chiar in perioada aceasta, dar cum mai folosesc si o alta crema cu acid salicilic si linoleic(cu toate ca nu este recomandat) mi-am achizitionat si o crema puternic hidratanta pe care o folosesc o data la cateva zile, cand simt nevoia.

    In legatura cu porii, ai putea incerca o crema cu acid salicilic in concentratie mica, zic mica deoarece e posibil sa ai tenul mai sensibil.Pe mine m-a ajutat Effaclar Duo de la Roche posay dar nu cred ca ar fi recomandata pentru tine doarece exista riscul de a se comporta ca Retin-a si sa iti usuce tenul prea rau.

    RăspundețiȘtergere